Pravila blackjacka

Učenje igranja blackjack ne zahtijeva puno vremena, sve što trebate znati nekoliko je pravila koje trebati slijediti, ta pravila nisu komplicirana i potrebno je nešto vježbe da bi se uigrali. Ovaj vodič sastavljen od strane iskusnih stručnjaka donosi vam upravo to, upute za početnike kako bi naučili igrati. Cijela igra je bazirana na nekoliko osnovnih pravila koje treba slijediti. Kada se naučite osnovama i budete stekli praksu igranja, moći ćete nakon nekog vremena igrati upravo kao profesionalac.

Jedan od najbitnijih dijelova je dakako znati kako se kladiti u Blackjacku. Početni ulog stavljate kada vam diler ponudi karte, a kasnije tijekom igre vaš se ulog može povećavati. Mogućnost dobitka je ono što je primamljivo, stoga je bitno znati kako igrati 21 blackjack.

Osnovna Pravila Igre za Početnike

Igranje igre već je zapravo poznato te postoje standardna pravila igre, naravno cilj je magični broj 21, igrač i djelitelj teže ka tome broju i postići što više mogu. Cilj je ne prijeći taj broj ili ste igru izgubili u slučaju da ste prešli. Što znači da vam je svakako cilj doći do zbroja 21 u kartama, ali ga i ne prijeći. U kasinima ova igra se igra u rasponu 1 do 8 špilova igre.

Karte su poredane po sljedećim vrijednostima, as vrijedi 1 ili 11, karte s brojevima 2 do 9 imaju upravo vrijednost imenovanog broja, a karte od 10 do K imaju vrijednost 10.

Kasina određuju pravila i veličinu uloga, jasno će biti naglašen minimalni ulog, ali isto tako postojat će i maksimalni ulog. Početak igre smatra se kada uložite početni ulog. Djelitelj dijeli dvije karte, za vas i za sebe. Ono što je cilj je postići broj 21, tako ako dobijete broj A-10 pogodili ste od prve, što automatski znači da ste pobijedili, osim ako djelitelj ima istu kombinaciju.

Prilikom igranja ove igre, vaše karte su prikazane od početka i vidljive, ali djelitelj, pokazuje samo jednu kartu koju ima, a kada se odlučuje o pobjedi onda tek vidite sve karte djelitelja. Kada dobijete karte, one će odlučiti da li imate tvrdu ili meku ruku. Što to znači? Tvrda ruka nema asa, a meka ruka ima asa. Na temelju asa, tj. tvrde ili meke ruke imate sljedeće opcije igranja:

  • Stati. Nastaviti igrati s kartama.
  • Hit. Zatražiti dodatnu kartu od djelitelja.
  • Split. Obično se koristi kada se dobiju dvije karte.
  • Double down. Uzmite još jednu kartu, i povećajte ulog.
  • Predaja. Dobar način da kontrolirate svoje gubitke.

Nakon što odlučite što je vaša sljedeća opcija, za nastavak igre, pobjeđuje onaj koji je blizi broju 21, igra počinje ispočetka.

Kako pobijediti u Blackjacku

Bitno je znati kada podijeliti, a kada ne podijeliti karte, ako imate par asova ili 8 potrebno je to podijeliti. Ako pak imate do 10 do K, nikada ne dijelite, i uvijek zadržite ove karte.

Potrebno je donositi pametne odluke u odnosu na ono što dobijete u početnom igranju, ako dobijete vrijednost od 11 ili manje, potrebno je tražiti još jednu kartu, vodite se vašom intuicijom ili još bolje blackjack karticama s uputama. Ako imate vrijednost 12 do 17 tražite još jednu karticu, ali ako imate vrijednost veću od 17 onda nemojte tražiti više karata.

Igrači u Hrvatskoj se pitaju da li je moguće konstantno pobjeđivati u Blackjacku, niti jedna igra na sreću vam ne daje tu garanciju, ali naš vodič ć vam uvelike u tome pomoći.

popup

Primite impresivan bonus iz sigurne online casino

€1,000